Wat zijn luizen

 

Luizen medicijn kopen

Wat zijn luizen?

Iedereen is wel bekend met de term hoofdluis, aangezien wij vroeger allemaal regelmatig een controle kregen op de basisschool, of wellicht dat u nu zelf kinderen heeft op de basisschool.
Alle kinderen krijgen dan vervolgens een brief thuisgestuurd dat er hoofdluis is geconstateerd bij een of meerdere kinderen en het belangrijk is dat de ouders zich actief gaan inzetten om van deze luizen af te komen en regelmatig in de gaten te houden bij de kinderen. Het is dan ook belangrijk om van te voren al na te gaan of je kind luizen heeft door regelmatig zelf controles uit te voeren.

De verschijnselen van luizen

Een van de belangrijkste klachten die je zult hebben bij luizen is jeuk. Het zal zo jeukerig worden dat je er niet meer tegen kan en gaan krabben. Door dit krabben kunnen er wondjes ontstaan, waardoor er een infectie mogelijk is doordat bacteriën een vrije toegang hebben tot de wondjes. De infectie kan leiden tot ontstekingen die echt pijnlijk zijn, dus oppassen! Mocht je veel jeuk constateren, meer dan normaal, dan is het dus belangrijk dat je je haar gaat spoelen met shampoo.

De oorzaak van luizen

Er wordt vaak gedacht dat luizen voor komen door het gebrek aan hygiëne  dus niet goed douchen of het slecht reinigen, maar dit is niet waar. De oorzaak van luizen is meerendeels het lichamelijk contact met iemand die al luizen heeft en dit overbrengt op jou of jouw kind. Het is daarom belangrijk om direct contact met anderen te vermijden en te zorgen dat je kind ook niet direct contact heeft met andere kinderen, anders kunnen de luizen heel makkelijk overspringen op je kind. Om luizen echt te voorkomen is het belangrijk om het natte haar met een netenkam te kammen, zodat de luizen verwijderd worden. Een goede shampoo kan ook wonderen doen om de luizen te doden.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/5 (1 vote cast)
Wat zijn luizen, 1.0 out of 5 based on 1 rating

 
Wat zijn luizen

Share this Post

 

Tags

,

Related Posts

About the author

 
 

0 Reacties

Je kan de eerste zijn die een reactie achter laat..

 
 

Laat een reactie achter