Home / Geld /

Wat is zorgtoeslag

 

Iedereen die in Nederland woonachtig is en ouder is dan 18 jaar is verplicht om een zorgverzekering te hebben. Het is niet van belang hoe uitgebreid het verzekeringspakket is zolang je maar op zijn minst een basis verzekering hebt. Iedereen is vrij om de soort verzekering en de verzekeringsmaatschappij te kiezen en is niet gerelateerd om iemand zijn inkomen. Voor mensen met een hoog inkomen is een zorgverzekering niet iets wat pijn doet aan de beurs, maar voor mensen met een laag inkomen kan de zorgverzekering toch al snel een groot deel van hun maandelijks geld innemen. Wanneer je dus een laag inkomen hebt kun je in aanmerking komen zorgtoeslag. De fiscus komt hiermee mensen met tegemoet in de kosten van de zorg.

De zorgtoeslag is dus een middel om zorg voor iedereen betaalbaar te maken zelfs als dit eigenlijk niet mogelijk is met je huidige inkomen. Als je voor zorgtoeslag in aanmerking wilt komen moet je wel de volgende voorwaarden voldoen :

  1. Je bent 18 jaar of ouder
  2. Je hebt een laag inkomen
  3. Je bent Nederlander of hebt een Nederlandse geldige verblijfsvergunning
  4. Je hebt een zorgverzekering in Nederland
  5. Je hebt geen hoog eigen vermogen

Hoe hoog mag je inkomen zijn in 2013 om voor zorgtoeslag in aanmerking te komen ?

In 2013 mag je als alleenstaande een inkomen hebben totĀ 30.939 euro en wanneer je samenwonend of getrouwd bent mag je gezamelijke inkomen niet hoger uitkomen danĀ 43.438 euro om voor zorgtoeslag in aanmerking te komen.

Een zorgverzekering is een grote last voor veel mensen met een laag inkomen maar is absolute noodzaak om het goede zorgstelsel wat we in Nederland hebben te behouden. Onze tip is dan ook om zelfs wanneer je in aanmerking komt voor zorgtoeslag ieder jaar kijkt naar wat je zou kunnen besparen op je maandelijkse premie van je zorgverzekering. Als je weinig of nooit gebruikt maakt van de zorg dan is het misschien in je huidige situatie niet nodig om een hoge premie te betalen. Kijk eens goed naar het pakket wat je nu hebt en of je dit pakket misschien kan versoberen of een hoger eigen risico kunt nemen. Niet iedere zorgverzekeraar hanteert hetzelfde tarief dus het is ook een aanrader om deze met elkaar te vergelijken.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)
Wat is zorgtoeslag, 4.0 out of 5 based on 1 rating

 
Wat is zorgtoeslag

Share this Post

 

Tags

, , , , , , , ,

Related Posts

About the author

 
 

0 Reacties

Je kan de eerste zijn die een reactie achter laat..

 
 

Laat een reactie achter