Home / Tech /

Wat is simlock

 

De simlock op mobiele telefoons is een blokkering die een mobiele provider op een telefoon kan plaatsen. Deze blokkering van een telefoon zorgt ervoor dat deze alleen zal werken met een simkaart van de provider naar keuze. Een andere nieuwere vorm van simlock is de prepaidlock. Deze blokkering zorgt ervoor dat de aangekochte telefoon alleen werkt met prepaid simkaarten van een vooraf gekozen provider en zelfs geen simkaarten met abonnement accepteert.

Deze blokkades zijn volkomen legaal en mogen voor de tijdsduur van een jaar actief blijven op je telefoon. Na dat jaar kun je gratis bij de provider de simlock laten uitzetten. Deze is verplicht om dit te doen voor de klant wanneer hier om gevraagd word. Het is natuurlijk ook mogelijk om deze simlock eerder uit te laten zetten maar dan word hier door de provider meestal een vergoeding gevraagd. Deze vergoeding word gevraagd omdat de provider de telefoon naar waarschijnlijkheid tegen een verlaagd tarief heeft aangeboden.

Je kunt heel erg gemakkelijk de simlock van een telefoon deactiveren. Met een zogeheten unlockcode kun je deze blokkade direct stoppen zodat je meteen van elke provider en elk soort simkaart gebruik kunt maken.

Wanneer je telefoon geen blokkades heeft en je dus van elk netwerk gebruik kunt maken door iedere simkaart erin te stoppen noemt men deze simlockvrij. Met andere woorden vrij van een simlock (blokkade).

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)
Wat is simlock, 4.0 out of 5 based on 1 rating

 
Wat is simlock

Share this Post

 

Tags

, , , , , , ,

Related Posts

About the author

 
 

0 Reacties

Je kan de eerste zijn die een reactie achter laat..

 
 

Laat een reactie achter