Home / Tech /

Wat is een iPad

 

De laatste jaren ontkom je er niet aan. Smartphones, tablets, iphones en ipads maar wat zijn deze nieuwe gadgets nou eigenlijk ?

De iPad is een tablet computer gemaakt door Apple. Een iPad is te herkennen aan zijn design en gebruikswijze, een iPad is namelijk niets meer dan een soort plat tv scherm waar je door veeg bewegingen op het scherm opdrachten kunt laten uitvoeren waar je bij een traditionele computer een muis of toetsenbord voor nodig hebt. Voor de mensen die al bekend zijn met smartphones zoals de iPhone of de Samsung Galaxy is het princiepe van een iPad wat makkelijker uit te leggen. De functionaliteit van een smartphone en tablet zijn vrijwel identiek, alleen kun je met een tablet computer niet op de traditionele manier bellen en is het scherm altijd groter dan die van een smartphone.

Voor die mensen die niet weten wat een smartphone is : Een iPad is dus een soort laptop alleen dan zonder toetsenbord en vaak nog kleiner. Je bestuurt de iPad door met je vingers het scherm aan te raken, doormiddel van op het scherm te drukken en te vegen kun je programma’s openen, sluiten en commando’s geven. Bij sommige programma’s die op smartphones en tablet computers apps worden genoemd opent zich ook een digitaal toetsenbord op het scherm, door op de letters en cijfers te drukken op het scherm van je iPad komen dan de bijbehorende letters of cijfers op het scherm. Een iPad heeft ook geen extra toevoegingen die een computer wel heeft zoals bijvoorbeeld een dvd drive, usb poorten of andere hardware. Het enige wat je nodig hebt om om een iPad te gebruiken is dus het apparaat zelf en wat ook wel van pas kan komen is een wifi verbinding of een simkaart die je in de tablet kunt steken om gebruik te kunnen maken van mobiel internet.

Omdat je geen dvd drive of andere hardware hebt om aan je ipad te sluiten zul je programma’s moeten downloaden via mobiel internet of een draadloze internet verbinding. Wanneer je de apps hebt gedownload kun je deze altijd gebruiken, ook zonder internet verbinding tenzij deze vereist is door de app zelf.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)
Wat is een iPad, 4.0 out of 5 based on 1 rating

 
Wat is een iPad

Share this Post

 

Tags

, , , , , ,

Related Posts

About the author

 
 

0 Reacties

Je kan de eerste zijn die een reactie achter laat..

 
 

Laat een reactie achter