Wat is een blog

 

Een blog of ook wel bekend onder de naam weblog is oorspronkelijk bedoeld als persoonlijk of openbaar dagboek dat af en toe of meermaals per dag word bijgehouden op het internet. De eigenaar en schrijver van het blog, ook wel blogger genoemd schrijft alles wat hij graag wil meedelen aan zijn bezoekers op zijn blog. Vaak gaan het om tekst over het laatste nieuws, gebeurtenissen van die dag of een mening die de blogger graag wilt delen. Op sommige blogs vind je alleen maar teksten, maar er zijn er ook die hun blog berichten uitbreiden met foto’s en video’s of audio bestanden. Blogs die alleen uit foto’s bestaan noemen we een fotoblog, als ze alleen uit video’s bestaan een vlog en audio noemen we een podcast. Omdat een blog meestal maar over 1 specifiek onderwerp gaat zijn deze meestal erg accuraat en interessant voor hun bezoekers.

Wat is er zo anders aan een blog dan een normale website ? Het grootste verschil met een blog tegenover een normale website is dat een blog bestaat uit berichten die elkaar chronologisch opvolgen met het meest recente bericht bovenaan het blog. Bij de meeste blogs is het ook mogelijk om als bezoeker te reageren op wat de blogger heeft geschreven om zo een discussie te ontketenen tussen bezoeker(s) en blogger.

Sinds de komst van Twitter is er een nieuw soort bloggen ontstaan, namelijk het microbloggen. Op deze websites plaatsen mensen op hun persoonlijk pagina of op die van anderen een micro blog bericht dat uit een maximaal aantal tekens bestaat waardoor de blogger in 1 of 2 korte zinnen zijn punt duidelijk moet maken. Dit soort micro bloggen is zeer populair bij product presentaties of nieuws pagina’s.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)
Wat is een blog, 4.0 out of 5 based on 1 rating

 
Wat is een blog

Share this Post

 

Tags

, , , , ,

Related Posts

About the author

 
 

0 Reacties

Je kan de eerste zijn die een reactie achter laat..

 
 

Laat een reactie achter