Home / Tech /

Wat is een app

 

Een app is niets anders dan een programma dat je kunt installeren of al geïnstalleerd is op je smartphone. Er zijn werkelijk honderdduizenden apps die je kunt zoeken met allemaal verschillende mogelijkheden. Er zijn bijvoorbeeld apps waarmee je het laatste nieuws kunt lezen, de televisiegids voor vanavond kunt bekijken, de dienstregeling voor de NS kunt bekijken en ga zo maar eindeloos door.

Er zijn gratis apps en betaalde apps te vinden die je meestal met een creditcard betaald. Bij sommige gratis apps kan het echter wel zo zijn dat je reclame krijgt te zien wanneer je de app gebruikt of dat je tegen betaling extra functies kunt ontgrendelen. De kosten voor deze aankopen in de apps verschillen van 90 cent tot 15 euro en worden altijd op een duidelijke manier aangegeven, het is dus niet zo dat je per ongeluk geld uitgeeft zonder dat je dit wilde, mocht dit echter wel zo zijn dan kun je altijd contact opnemen met de helpdesk van de app of de appstore.

De grootste hoeveelheid apps vind je in de appstore van apple en android. Door het grote aanbod van apps kan het soms wel handig zijn als je eerst op internet gaat zoeken wat je precies nodig hebt, voor bijvoorbeeld een kalender app zijn er alleen al honderden te vinden dus is het handig als je weet welke het fijnst werken volgens mensen die deze eerder hebben gedownload. Gelukkig krijg je de meest populaire apps altijd als eerste te zien zodat je bijna altijd zeker bent van een kwaliteits app.

Niet alleen handige programma’s kun je vinden in de app store maar ook ontzettend veel spelletjes. Ook hierbij zijn er een groot aantal gratis en betaalde spellen waarbij in sommige gevallen populaire spelletjes gekopieerd zijn en in een nieuw jasje zijn gestoken. Hierdoor kan het zijn dat je snel het idee hebt dat je teveel van hetzelfde aan het spelen bent. Door het grote aanbod zal er echter zeker iets voor je tussen zitten wat je leuk vind.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.0/5 (1 vote cast)
Wat is een app, 3.0 out of 5 based on 1 rating

 
Wat is een app

Share this Post

 

Tags

, , , , , , , , ,

Related Posts

About the author

 
 

0 Reacties

Je kan de eerste zijn die een reactie achter laat..

 
 

Laat een reactie achter