Home / Auto's /

Wat is bijtelling

 

Wanneer iemand met de auto van een onderneming ook voor prive doeleinden met deze auto rijd moet er aan de fiscus een bedrag betaald worden omdat dit gebruik voor prive gezien kan worden als extra winst uit de onderneming, mocht u echter niet meer dan 500 kilometer op jaarbasis met de auto van de onderneming voor prive doeleinden hebben gebruikt dan hoeft er niets aan de fiscus afgedragen te worden. Deze te betalen bijtelling word berekend aan de hand van de cataloguswaarde, de CO2 uitstoot en de leeftijd van de auto. De grenzen van de CO2 uitstoot worden ieder jaar weer bijgesteld dus het is beter als u deze ieder jaar controleert zodat u weet wat er uiteindelijk betaald moet worden. Heeft u een auto met een CO2 uitstoot van 50 gram of nog minder die in 2013 is gekocht dan geld gedurende een tijd van 60 maanden een bijtelling van 0 procent.

De 0% bijtelling die geld momenteel alleen voor auto’s die minder dan 51 gram CO2 uitstoten. Wees er echter snel bij aangezien deze regeling vanaf 1 Januari 2014 aangepast gaat worden. Vanaf deze datum gaan alle auto’s die in deze schaal thuishoren 7% bijtelling betalen.

Er zijn een hoop handige tools op het internet waarmee u precies kunt berekenen hoeveel bijtelling u per jaar aan de belastingdienst moet betalen. Uiteraard is deze informatie ook te vinden op de website van de belastingdienst zelf : www.belastingdienst.nl

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

 
Wat is bijtelling

Share this Post

 

Tags

, , , ,

Related Posts

About the author

 
 

0 Reacties

Je kan de eerste zijn die een reactie achter laat..

 
 

Laat een reactie achter