Home / Tech /

Wat is Android

 

Android is het mobiele besturingssysteem welk ontwikkeld is door Google. In wezen produceert Google software welke bijna op iedere mobiele telefoon staat geïnstalleerd behalve op die van Apples iPhone. Er zijn ook een aantal populaire Android tablet computers. Android is een besturingssysteem dat gebaseerd is op Linux, en net als Linux is dit gratis en open source software. Dit betekent dat andere bedrijven het Android besturingssysteem van Google kunnen gebruiken in hun mobiele telefoons.

Android is puur ontwikkeld voor mobiele systemen ontwikkeld met touchscreen zoals smartphones en tablet computers. Oorspronkelijk ontwikkeld door Android Inc met financiële steun van Google, en in 2005 volledig overgenomen door Google. Android werd in 2007 onthuld samen met de oprichting van de Open Handset Allience: een samenwerkingsverband van meer dan 50 bedrijven voor hardware, software en telecom bedrijven gewijd aan het maken van open standaarden voor mobiele systemen. De eerste telefoon met een Android besturingssysteem werd verkocht in Oktober van 2008.

 

De toekomst voor dit besturingssysteem is eindeloos. Google heeft de futuristische ambitie en de beurs om Android tot ongekende hoogte te brengen. In veel gebieden, zoals bijvoorbeeld het voorspellen wat de gebruikers gaan doen (bijvoorbeeld, Google weet nu dat je smorgens vroeg op moet staan om naar je werk te gaan en zal je dan vervolgens over het verkeer inlichten) in termen van verkoop cijfers zijn ze Apple al voorbij gestreefd. Sinds het vierde kwartaal van 2012 was Android geïnstalleerd op 70% van de mobiele telefoons wereldwijd. Natuurlijk gaan deze cijfers voortdurend op en neer, maar Android heeft deze dominante positie op globale schaal nu al een vrij lange tijd weten te behouden.

Een van de grootste voordelen voor Android eigenaren ? De apps. Net als Apple heeft Android een grote hoeveelheid apps die je kunt vinden in een soort online winkel, deze winkel word Google Play genoemd. Dit is de centrale plek waar je apps kunt vinden voor zeer veel doeleinden. Gebruikers kunnen apps vinden om dagelijkse dingen te organiseren, films te kijken, boeken te lezen, enz. Google Play is goed op weg om de grootste te worden met het aantal app downloads en het is mogelijk dat het Apple voorbij streeft met 1 miljoen apps in de winkel te hebben voor het einde van dit jaar. De kosten voor de apps zijn anders dan bij de Apple Store, de prijzen beginnen bij gratis tot een paar euro, de kwaliteit van een betaalde app is echter vaak een stuk hoger. Sinds Mei 2013 zijn er meer dan 45 miljard apps geinstalleerd vanuit de Google Play winkel. Er is ook een groot verschil tussen de apps die in Google Play en de App store van Apple staan. Aangezien Apple elke app een keuring laat ondergaan zal niet zomaar iedere app in de winkel komen, bij Google Play is dit niet zo waardoor ontwikkelaars sneller geneigd zijn om voor Android een app te ontwikkelen. Het nadeel hiervan is dat in sommige apps van Google play mallware, nep apps en apps met volwassen inhoud te vinden zijn. Google doet zijn best om dit te voorkomen maar slaagt hier helaas nog niet zo goed in als Apple.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)
Wat is Android, 4.0 out of 5 based on 1 rating

 
Wat is Android

Share this Post

 

Tags

, , , , , ,

Related Posts

About the author

 
 

0 Reacties

Je kan de eerste zijn die een reactie achter laat..

 
 

Laat een reactie achter