Wanneer begint ramadan

 

De ramadan begint ieder jaar op een andere tijd. Wanneer deze vastenmaand voor de moslims exact begint ligt aan het zien van de sikkel bij de nieuwe maan. In het jaar 2013 is dit op 9 Juli tot 7 Augustus, in 2014 begint de ramadan op 28 Juni, in 2015 op 18 Juni en in 2016 op 6 Juni. Zoals je ziet verschilt de datum waarop deze belangrijke maand voor de moslims begint ieder jaar. Als je ieder jaar specifiek moet weten wanneer deze maand begint kun je dit het best even opzoeken op het internet of navragen in de moskee.

Waarom is de ramadan ? In deze maand gedenken de moslims de profeet Mohammed die toen de eerste openbaringen kreeg die uiteindelijk tezamen de huidige koran vormen.

Wanneer de ramadan begint mogen volwassen moslims gedurende een hele maand tussen zonsopgang en ondergang niet eten, roken, drinken en seks hebben. Wanneer de zon onder is gegaan mogen al deze dingen weer gedaan worden en is het tijd voor de feestelijkheden.

Aan het einde van de ramadan vieren de moslims het suikerfeest. Dit is de eerste dag van de 10e maand voor de moslims. Dit suikerfeest is voor alle moslims op de wereld de grootste gebeurtenis van het jaar. Omdat er een hele maand tijdens het vasten overdag door niemand is gegeten, gedronken, gerookt of seks heeft gehad word er van deze dag enorm genoten door iedereen en heerst er een ongelooflijk gevoel van eenheid en broederschap tijdens dit feest.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

 
Wanneer begint ramadan

Share this Post

 

Tags

, , , , , , ,

Related Posts

About the author

 
 

0 Reacties

Je kan de eerste zijn die een reactie achter laat..

 
 

Laat een reactie achter