Wanneer begint de zomer

 

Wanneer de zomer begint ligt eraan op welk halfrond je woont en of je over de meteorologische of astrologische spreekt. De zomer is 1 van de 4 seizoenen lente, zomer, herft en winter die uit meteorologisch punt begint in de maand Juni to eind Augustus op het Noordelijke halfrond en van begin December tot eind Februari op het Zuidelijke halfrond.

De astronomische seizoenen beginnen echter op een andere datum dan de meteorologische en verschillen ieder jaar een aantal uur. In 2013 begint de astronomisch zomer op 21 Juni om 7:04 en het volgende jaar op 21 juni om 12:41. Ieder jaar begint de zomer een aantal uren vroeger of later volgens de astronomie.

Wat is nou precies het verschil tussen een meteorologisch en astrologisch seizoen ?

Een astrologisch seizoen word berekend naar de baan van de aarde om de zon. Op het moment dat de zon loodrecht valt op de evenaar begint in Nederland de lente volgens de astrologie. De zomer begint vervolgens op het moment dat op de Noordpool de hele de dag zonlicht is te zien, dit is ook de reden waarom tot bij ons in de zomer de nachten een stuk korter zijn en de dagen langer. Omdat het in de meteorologie zeer moeilijk is om te werken met wisselende dagen hebben ze het een stuk gemakkelijker gemaakt door te zeggen dat de seizoenen op vaste dagen beginnen. De seizoenen volgens de meteorologie beginnen namelijk altijd op de eerste dag van de maanden Maart, Juni, September en December.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)
Wanneer begint de zomer, 4.0 out of 5 based on 1 rating

 
Wanneer begint de zomer

Share this Post

 

Tags

, , , , , , , ,

Related Posts

About the author

 
 

0 Reacties

Je kan de eerste zijn die een reactie achter laat..

 
 

Laat een reactie achter