Home / Overig /

Waarom roken mensen

 

De meeste mensen beginnen met roken als ze in hun tiener jaren zijn en zijn meestal verslaafd hieraan wanneer ze volwassen zijn. Sommigen hebben geprobeerd te stoppen maar zijn weer begonnen te roken omdat sigaretten roken een zeer sterke verslaving is. Het is een verslaving die moeilijk is om te breken. Er zijn veel verschillende redenen waarom mensen roken.

Drie van de hoofdoorzaken dat jongen mensen roken is om volwassen te lijken, om net als hun vrienden ook te roken en om te experimenteren. Omdat tieners oudere mensen om hun heen zien roken, vooral hun ouders en familieleden, beginnen ze zelf met roken om er ouder uit te zien. Als hun vrienden of leeftijdgenoten roken kan het zijn dat ze zich gedwongen voelen om ook mee te roken om geaccepteerd te worden door de groep. De laatste reden waarom mensen beginnen met roken is de spanning of het experimenteren met iets dat eigenlijk niet mag. Omdat in veel landen ouders hun kinderen verbieden te roken voor een bepaalde leeftijd is het extra spannend en stoer om dit toch te doen. Het is erg spannend om sigaretten te kopen en deze te roken zonder betrapt te worden.

Volwassenen roken om andere redenen. Ze kunnen bijvoorbeeld een hoop stress of druk hebben door economische of persoonlijke problemen. Dit kan zijn doordat ze geen baan hebben of wel veel werken maar niet genoeg geld verdienen om voor zichzelf of hun gezin te zorgen. Dakloos zijn kan een oorzaak zijn of problemen hebben met alcohol of andere drugs. In sommige gevallen kan een moeilijk huwelijk of slechte relatie de oorzaak zijn waarbij psychische of verbale problemen vaak voor de hand liggen. Al deze mensen kunnen roken om zich zo meer relaxt te voelen en hun even een momentje te geven tussen de stress door waar ze zich goed mee voelen.

Of je nu jong of oud bent, sommige mensen roken om hun gewicht op peil te houden. Rokers wegen namelijk gemiddeld een aantal kilo minder dan niet rokers. Het roken van sigaretten verminderd je eetlust. Het verminderd je reuk en smaak vermogen. Dit is ook een reden waarom voormalige rokers gewicht bijkomen wanneer ze gestopt zijn met het roken van sigaretten. Het eten ruikt en smaakt inmiddels zoveel beter wanneer je gestopt bent.

Dan is er ook nog die groep mensen die aangeven dat ze gewoon houden van het roken van sigaretten. Het geeft hun plezier, ze vinden het lekker en zouden het niet anders willen dan het is.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Waarom roken mensen, 5.0 out of 5 based on 1 rating

 
Waarom roken mensen

Share this Post

 

Tags

, , , , ,

Related Posts

About the author

 
 

0 Reacties

Je kan de eerste zijn die een reactie achter laat..

 
 

Laat een reactie achter