Waar woont de koningin

 

De leden van het koninklijk huis hebben een aantal paleizen en woonhuizen waar zij in Nederland verblijven. Het is dus moeilijk te zeggen waar de koning of koningin op dit moment woont maar om toch een antwoord te geven op deze vraag zullen we alle bekende woonplekken even op een rijtje zetten.

1. Paleis huis ten Bosch: dit is het woonpaleis in Den Haag waar de koningin woont welk in 1981 door Nederland aan onze koningin is gegeven om hier voor onbepaalde tijd gebruik van te maken. Op een nog niet bekende datum in de toekomst zullen de koning, koningin en hun kinderen hiernaartoe verhuizen.

2. Paleis het Loo: Dit paleis is gebouwd in de 16e eeuw en ligt in het kroondomein Het Loo.

3. Koninklijk paleis Amsterdam: dit paleis wat tevens door het rijk voor gebruik is gegeven aan de koninklijke familie is het enige paleis wat ook te bezoeken is door het publiek, waarvan je de openingstijden kunt vinden op de officiele website van het paleis.

4. Paleis Noordeinde: dit paleis ligt in het centrum van Den Haag en wordt gebruikt als werkplek voor de koninklijke familie. Het eerste deel van Paleis Noordeinde werd gebouwd in de 15e eeuw en is sindsdien uitgebreid, verwoest en gerenoveerd tot in de huidige staat. Dit paleis is bij veel Nederlanders bekend omdat dit het middelpunt was van een aantal belangrijke gebeurtenissen zoals het huwelijk van Prins Bernhard en Prinses Juliana en van Prins Constantijn en Prinses Laurentien.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.8/5 (5 votes cast)
Waar woont de koningin, 3.8 out of 5 based on 5 ratings

 
Waar woont de koningin

Share this Post

 

Tags

, , , , , , , , ,

Related Posts

About the author

 
 

0 Reacties

Je kan de eerste zijn die een reactie achter laat..

 
 

Laat een reactie achter