Home / Geld /

Waar vind ik mijn iban nummer

 

Een iban nummer zal ik de toekomst het bankrekeningnummer helemaal vervangen voor zowel binnen als buitenlandse betalingen, het is dus van belang dat je weet waar je het iban nummer van jouw bankrekening weet te vinden. Voor een buitenlandse betaling heb je altijd een iban nummer nodig en voor binnenlandse betalingen wordt dit in 2013 ook verplicht gesteld. Het woord iban staat voor international bank account number en van jouw iban nummer bestaat er op de hele wereld dus maar 1 van zodat je nooit meer bang hoeft te zijn dat je je geld naar een verkeerde rekening overmaakt zolang je maar het correcte nummer invoert.

De iban code zelf bestaat uit maximaal 34 tekens met onder andere de cijfers van je bankrekening. De iban is in 1999 ingevoerd en word sinds deze tijd meer en meer gebruikt. Het iban nummer is eigenlijk een uitgebreider nummer van je bankrekening waarbij ook het landnummer en banknummer aan zijn toegevoegd. Een nederlands iban nummer begint altijd met NL een Duitse met DE een Belgische met BE en ga zo maar door voor andere landen.

Je iban nummer is gemakkelijk te vinden door naar de website te gaan van ibanservice op : www.ibanbicservice.nl. Hier vul je het bankrekeningnummer in waarvan je de iban en eventueel bic code van wilt vinden, vult het controle nummer in, klik je op verstuur en de gevraagde informatie zal vervolgens aan je getoond worden.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)
Waar vind ik mijn iban nummer, 4.0 out of 5 based on 1 rating

 
Waar vind ik mijn iban nummer

Share this Post

 

Tags

, , , , , , , , , ,

Related Posts

About the author

 
 

0 Reacties

Je kan de eerste zijn die een reactie achter laat..

 
 

Laat een reactie achter