Tuinkers kweken

 

Tuinkers wordt veel gekocht in Nederland en er zijn zelfs mensen die het zelf kweken. Het is helemaal niet moeilijk om te kweken, slechts een kwestie van de belangrijke dingen weten.Als je zelf tuinkers wil kweken dan is dat een leuke bezigheid. Lees hier hoe je het aan kunt pakken.

hoealleswerkticon Bij het kweken van tuinkers heb je een theelepel met zaden van tuinkers nodig en dit week je gedurende tien minuten.

 

hoealleswerkticon2 Als de zaden geweekt zijn leg je ze gelijkmatig op gaas.

 

hoealleswerkticon3 De gaas met schaal zet je in de warmte neer, ook in het licht.

 

hoealleswerkticon4 Houd de planten twee keer per dag goed vochtig, het beste kan dat met een plantenspuit worden gedaan. Na een paar dagen zie je worteltjes.

 

hoealleswerkticon5 Als de eerste blaadjes er aan staan kan het oogsten van tuinkers beginnen. Je neemt een scherp mesje of een schaar.

 

hoealleswerkticon6 Binnen zeven tot veertien dagen na het kweken kun je de tuinkers oogsten. Je dient de tuinkers wel vers te eten.

 

hoealleswerkticon7 Je kunt het kweken eenvoudig thuis doen, je neemt wat zaadjes en zorgt dat deze in de zon staan.

 

hoealleswerkticon8 Het beste is het om de schaal eens per dag te draaien zodat alle zaadjes van de zon kunnen genieten, warmte krijgen en dus goed kunnen groeien.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

 
Tuinkers kweken

Share this Post

 

Tags

,

Related Posts

About the author

 
 

0 Reacties

Je kan de eerste zijn die een reactie achter laat..

 
 

Laat een reactie achter