Paddestoelen kweken

 

Paddestoelen kweken is niet populair in Nederland, maar wordt wel steeds vaker gedaan. Wat is nou lekkerder dan verse paddestoelen/champignons te hebben op je zelfgemaakte pizza of een ander recept? Het zelf kweken van paddenstoelen gaat niet vanzelf. Daarom lees je hier hoe je het aan kunt pakken.

 

hoealleswerkticon Je hebt de juiste broedplaats nodig, een langwerpige bak met een dikte van 10-12 mm van triplex. De bak moet ongeveer 100 cm bij 60 cm zijn. De hoogte is 30-40 cm. In de bodem boor je om de 15 cm een gat van 8 mm doorsnede. Dan kan de bodem luchten en kan het water weg.

 

hoealleswerkticon2 Vul de bak met stro. Je hebt aan ongeveer 5 kilo voldoende, je kunt het kort knippen met bijvoorbeeld een heggenschaar.

 

hoealleswerkticon3 Het stro moet dat eerst worden gekookt, een uur lang. Leg het vochtige stro in de bak, de laagdikte moet 25 cm zijn.

 

hoealleswerkticon4 Dek de bak dan af met zwart plastic folie. Hierin prik je een aantal luchtgaten. Af en toe wat water er bij is voldoende, het moet vochtig blijven.

 

hoealleswerkticon5 Als het stro een week is afgedekt kan de broed aan worden gebracht. Een andere naam is enten, dit zijn de zwamdraden.

 

hoealleswerkticon6 Je neemt 10 cm stro uit de bak weg en doet hier de sporen in en druk het dan aan. Na vier tot zes weken is het stro doorgroeit met zwamdraden.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

 
Paddestoelen kweken

Share this Post

 

Tags

,

Related Posts

About the author

 
 

0 Reacties

Je kan de eerste zijn die een reactie achter laat..

 
 

Laat een reactie achter