Home / Auto's /

Koplamp auto vervangen

 

Om veilig deel te nemen aan het verkeer moet je auto beschikken over werken koplampen. Om de zoveel tijd gaan de koplampen vanzelf stuk. Je kunt vervolgens ervoor kiezen om deze te laten vernieuwen bij de garage (die hier vaak teveel voor vragen) of je kunt proberen deze zelf te verwisselen, als je dit 1 keer in je leven gedaan hebt zul je dit waarschijnlijk altijd zelf blijven doen aangezien het vaak ontzettend makkelijk is. Niet alleen bespaar je je op deze manier geld maar bespaar je ook nog eens een hoop tijd omdat je geen afspraak hoeft te maken en op je auto moet wachten.

Als je een auto met xenon verlichting hebt kun je deze beter niet zelf verwisselen maar dit laten doen door je auto dealer of garage.

Hoe ga je te werk :

hoealleswerkticon Een nieuw lampje : De meeste lampjes kun je kopen bij tankstations of doe-het-zelf winkels. Weet je niet welk lampje je nodig hebt ? Kijk dan in de handleiding die bij je auto zat of haal het oude lampje eruit zodat je deze kunt vergelijken met een nieuw aan te kopen lampje. Het meest gebruikte model is echter H4

hoealleswerkticon2 De oude lamp vervangen : Open de motorkap van je auto en ga naar de kant waar de kapotte lamp zit. Probeer eerst zelf de lampendoos te vinden en deze open te maken, bij nieuwere auto’s is hier vaak een simpel systeem voor zodat je de lamp makkelijk kunt vervangen. Vind je het lastig om de lampendoos open te krijgen ? Volg dan de stappen in de handleiding om zo gemakkelijker bij de lamp te komen. Mocht je alles niet te duidelijk zien omdat het donker is onder de motorkap ? Gebruik dan een zaklamp of een andere lichtbron om meer te kunnen zien.

hoealleswerkticon3 Neem de oude kapotte lamp eruit : Nu je de lampendoos open hebt en de lamp kunt zien moet je even goed kijken of er geen stekker vast zit aan je oude lamp. Is dit niet zo of heb je de stekker uit getrokken dan kun je de klem loshalen waardoor de lamp vast zit en kun je zeer makkelijk de lamp uittrekken. Leg de kapotte lamp aan de kant en plaats nu de nieuwe lamp op dezelfde manier terug. Zorg er wel voor dat je het glas niet aanraakt van de nieuwe lamp, dit kan er namelijk voor zorgen dat de lamp een kortere levensduur heeft.

hoealleswerkticon4 Controleren : Kijk nu even voordat je alles weer sluit of het goed werkt. Wanneer je hebt gezien dat de lamp goed werkt kun je alles weer dichtmaken en ben je weer klaar om veilig deel te nemen aan het verkeer. Als alles nog niet goed werkt moet je even goed kijken of je de stekkers goed hebt aangesloten en of je de lamp goed in de lampendoos hebt geplaatst.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)
Koplamp auto vervangen, 4.0 out of 5 based on 1 rating

 
Koplamp auto vervangen

Share this Post

 

Tags

, , , , ,

Related Posts

About the author

 
 

0 Reacties

Je kan de eerste zijn die een reactie achter laat..

 
 

Laat een reactie achter