Home / Overig /

Kleinste land

 

Wat is het kleinste land in de wereld ?

Op deze pagina hebben we een lijst gemaakt van werelds kleinste landen, van klein naar groot. Elk van deze landen is minder dan 350 vierkante kilometer groot. Zelfs het erg kleine Singapore is te groot om op deze lijst vermeld te worden.

  1. Vaticaan stad : 0,3 vierkante kilometer – Dit is werelds kleinste staat, het Vaticaan heeft een bevolking van bijna 800 mensen, waarvan geen permanente bewoners zijn. Dit kleine land wat om de Sint Peters Basiliek is gebouwd is het spirituele centrum voor de Rooms katholieke gemeenschap. Vaticaan word omringd door Rome, Italie.
  2. Monaco : 1,1 vierkante kilometer – De kleine staat Monaco ligt langs de Côte d’Azur op de Franse Mediterraneanse kust kort bij Nice. Er leven in dit land wel 32 duizend mensen die bekend staat om zijn casino’s, jaarlijkse formule 1 grand prix en de Princess van Monaco. Dit land is wisselend onafhankelijk sinds de 13 eeuw.
  3. Nauru : 13,5 vierkante kilometer – De 13 duizend bewoners van het eiland Nauru zijn afhankelijk van afnemende fosfaatafzettingen. Deze staat werd onafhankelijk in 1968 en was voorheen bekend als Pleasant Island.
  4. Tuvalu : 14 vierkante kilometer – Tuvalu bestaat uit negen ringvormige eilanden langs 580 kilometer land van Polynesië. Ze werden onafhankelijk in 1978. Er wonen circa 12 duizend mensen op deze eilandengroep.
  5. San Marino - 38 vierkante kilometer – Deze staat bevind zich op op de berg Monte Titano in Noord Centraal Italie, er leven in San Marino circa 29 duizend inwoners. Het land beweert dat het de oudste staat is in Europa en gevormd werd in de vierde eeuw.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Kleinste land, 5.0 out of 5 based on 1 rating

 
Kleinste land

Share this Post

 

Tags

, , , , , ,

Related Posts

About the author

 
 

0 Reacties

Je kan de eerste zijn die een reactie achter laat..

 
 

Laat een reactie achter