Home /

Wondroos kan gevaarlijk zijn

 

Gordelroos medicijn kopen

Velen zijn helaas op een tragische wijze achter gekomen dat wondroos heel gevaarlijk kan zijn en zijn zich niet bewust wat wondroos is. Wondroos bestaat namelijk niet alleen uit de rode plekken die ontstaan, maar het zijn ook echt bacteriën die zich kunnen verspreiden naar andere delen in je lichaam, waaronder je organen. Dus na de infectie zouden de bacteriën zich kunnen verspreiden over je organen en zenuwen, wat tot gevaarlijke situaties kan leiden. Dit kan er voor zorgen dat je langdurige schade blijft hebben aan de eenvoudig te behandelen infectie. Het is dus belangrijk om direct contact op te nemen met je huisarts als je denk dat je wondroos hebt.

Zoals je in mijn vorige artikel hebt kunnen lezen, komt wondroos vaak voor bij mensen met een zwak immuunsysteem. Hierbij moet je vooral denken aan kleine kinderen en aan de oudere generatie. Het kan heel gevaarlijk zijn voor kinderen, dus zorg er voor dat je gelijk contact opneemt met de huisarts als er vlekken op het huid van je kindje verschijnen.

Om wondroos te voorkomen is het belangrijk om schimmel en zweertjes op de benen/voeten direct te verzorgen, zodat de bacteriën geen vrije weg vinden in je lichaam. Dus de kleine wondjes moeten ook verwond worden om een dergelijke infectie te voorkomen.

  • Gebruik een zalfje/crème voor ontharing in plaats van een scheermes/tondeuse, dit zorgt er voor dat er geen wondjes ontstaan.
  • Je huid inspecteren, vooral tussen je voeten en op je onderbeen, om te zorgen dat er geen kleine wondjes ontstaan.
  • Een goede hygiëne is het halve werk, dus zorg dat je altijd je lichaam goed wast!
  • Bij werk dat er voor kan zorgen dat je wondjes krijgt, moet er vooral worden gekeken of handschoenen of een beschermend pak een optie is.

Het is dus heel belangrijk om te zorgen dat er geen wondjes ontstaan. Mocht je toch een wondje hebben, zorg dan dat je die gelijk desinfecteert zodat de bacteriën geen weg vinden in je lichaam!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

 
Wondroos kan gevaarlijk zijn

Share this Post

 

Related Posts

About the author