Home /

Luizen voorkomen

 

Luizen verspreiden zich uitermate snel door het contact met iemand die ook luizen heeft. Het is dan ook belangrijk om te weten hoe je luizen kunt voorkomen, aangezien je nooit kunt weten wie de luizen draagt.

Wat kun je doen om luizen te voorkomen?

  • Het is belangrijk om elkaars kleding niet te gebruiken. Dus gebruik de muts, sjaal, handschoenen, das en dergelijke niet van iemand anders en zorg ook dat niemand anders jouw spullen gebruikt, aangezien dit de kans groter maakt dat je luizen krijgt.

 

  • Hang jassen, dassen, mutsen en dergelijke niet dicht bij elkaar, aangezien de luizen hierop kunnen overspringen. Zorg dat je ze van een afstand van elkaar houdt, of bewaar ze zelfs in een tasje.

 

  • Controleer de haren van je kind of van jezelf wekelijks om te kijken of diegene geen luizen heeft. Mocht je luizen aantreffen, kun je dit snel verhelpen door een goede anti-luizen shampoo te kopen.

 

  • Reinig alle douchekammen en haaraccessoires grondig, zodat luizen die eventueel op deze dingen zitten gedood worden. Je kunt ze in warm water leggen (het liefst 60 graden) en vervolgens grondig afspoelen.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

 
Luizen voorkomen

Share this Post

 

Related Posts

About the author