Home /

Gordelroos stress

 

Gordelroos medicijn kopen

Gordelroos stress

Het kan zijn dat je wel eens gehoord hebt van de term gordelroos, maar soms wordt er ook gedacht dat het met stress te maken kan hebben. Is dat ook zo? Ja gordelroos en stress gaan samen. Maar voordat hier op in wordt gegaan gaat het even over gordelroos zelf. Veel mensen die nog geen waterpokken hebben gehad kunnen denken dat zij met gordelroos te maken hebben. Dit is ook zo, want wanneer je nog geen waterpokken hebt gehad dan kun je met gordelroos besmet raken (het virus). De besmetting vindt dan plaats via het vocht dat uit de blaasjes komt maar ook vanwege de lucht omdat de bacterie hier aanwezig is.

De meeste mensen krijgen als ze kind zijn de waterpokken, als je deze al hebt gehad dan raakt men het Varicella zoster virus, de veroorzaker van waterpokken, nooit meer helemaal kwijt. Het blijft namelijk altijd in bepaalde cellen aanwezig. Het kan zijn dat je een verminderde weerstand hebt en wanneer je dan in contact komt met kinderen met een waterpokken infectie kan het virus ineens weer actief worden. Het gevolg is dan een gordelroos infectie. Normaal gesproken krijg je maar een keer te maken met gordelroos, maar het natuurlijk altijd nog een keer voorkomen. Maar wanneer je zeker wil weten of dat het over gordelroos gaat dan moet je naar de huisarts gaan.

Stress en gordelroos gaan samen

Het is belangrijk dat je gordelroos aan pakt bij de oorzaak. Echter kunnen de klachten erger worden wanneer iemand last heeft van gordelroos en stress. Het is daarom belangrijk dat je hier wat aan doet, zorg er voor dat je klachten snel worden aangepakt en voorkom stress. Het komt ook voor dat mensen stress krijgen door de gordelroos. Dit komt omdat de blaasjes jeuken en pijn doen, dit kan er voor zorgen dat je de hele dag wil krabben en dat je hierdoor nog meer blaasjes krijgt. Het is een kunst om van de blaasjes af te blijven als ze jeuken, daarmee kun je verergering en pijn meer voorkomen. Daarom moet je de gordelroos op tijd aanpakken en naar de arts gaan wanneer je er teveel last van hebt.

Neem ook de tijd om de stress onder ogen te zien en ontwijk deze. Je kunt het bij de oorzaak aanpakken en er voor zorgen dat de gordelroos en de stress vermeden kunnen worden! Het gaat er namelijk om dat je zorgeloos kunt leven en er zijn klachten die ziektes kunnen verergeren, stress is een oorzaak en daarom moet gordelroos aan worden gepakt maar ook de stress. Jeuk kan nou eenmaal veel stress veroorzaken, maar probeer er zoveel mogelijk af te blijven en zoek afleiding. Als het echt pijn gaat doen dan kan het zijn dat je er vanaf wilt maar je kunt dan beter even koelen zodat je even de zwellingen tegen kunt gaan, ook dat kan voorkomen dat de jeuk terug komt.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 2.6/5 (5 votes cast)
Gordelroos stress, 2.6 out of 5 based on 5 ratings

 
Gordelroos stress

Share this Post

 

Related Posts

About the author