Home / Dieren /

Hond leren zwemmen

 

Heb je net een nieuwe hond die nog jong is of die nog niet kan zwemmen, dan is het natuurlijk leuk als de hond kan zwemmen wanneer je op vakantie gaat of wanneer je in de hevige zon naar het strand gaat of iets dergelijks. Een hond kan van nature niet zwemmen, dus het is belangrijk om de hond te leren hoe het moet. Dit kan op verschillende wijzen, hieronder de instructies:

hoealleswerkticon Vind eerst een goede omgeving voor je hond om te zwemmen. Een rivier is het beste, aangezien een strand te gevaarlijk kan zijn met de hevige stroming.

 

hoealleswerkticon2 Neem een bal mee, of een stok en wat hondenkoekjes om je hond te belonen.

 

hoealleswerkticon3 Gooi de stok of bal in het water om je hond aan het water te laten wennen. Als je hond in het water springt, beloon hem/haar dan bij terugkomst.

 

hoealleswerkticon4 Ga vervolgens zelf het riviertje in en laat de hond zien hoe je moet zwemmen. Als je hond niet wil komen, zwaai dan met een hondenkoekje zodat hij/zij toch er in komt springen.

 

hoealleswerkticon5 Wees niet gemeen tegen je hond en heb geduld. Herhaal deze stappen en je hond zal binnen de kortste keren een goede zwemmer zijn!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Hond leren zwemmen, 5.0 out of 5 based on 1 rating

 
Hond leren zwemmen

Share this Post

 

Tags

,

Related Posts

About the author

 
 

0 Reacties

Je kan de eerste zijn die een reactie achter laat..

 
 

Laat een reactie achter