Home / Tech /

Hoe werkt whatsapp

 

Whatsapp is een term die je vast en zeker wel eens voorbij hebt horen komen. Sinds de introductie van de smartphones zijn apps zoals Whatsapp in de wereld gekomen. Met dit soort apps kun je vaak gratis berichten, foto’s en andere data naar andere mensen sturen via je smartphone. Whatsapp is momenteel de populairste onder alle messenger apps gevolgd door Viber en Facebook messenger.

Hoe werkt Whatsapp ? Allereerst moet je om Whatsapp te kunnen gebruiken in het bezit zijn van een smartphone en een mobiel internet abonnement of wifi verbinding om gebruik te kunnen maken van het internet. Vervolgens moet je de applicatie installeren op je telefoon om er gebruik van te kunnen maken. Wanneer je Whatsapp geïnstalleerd hebt zal het programma gaan kijken in je telefoonlijst wie er allemaal Whatsapp geïnstalleerd heeft en dit melden wanneer je Whatsapp opent.

Whatsapp gebruiken werkt eigenlijk allemaal heel erg makkelijk, er is goed nagedacht over het uiterlijk van de app en is zeer gebruiksvriendelijk te noemen. Je selecteert bijvoorbeeld iemand uit je telefoonlijst waarvan aangegeven wordt dat deze ook Whatsapp heeft, vervolgens opent zich een soort chatvenster waar je aan de onderkant ruimte hebt om een bericht te typen, als je het bericht hebt getypt druk je op “stuur” en je eerste gratis verstuurde bericht is een feit. Achter je verstuurde bericht staat dan 1 groen vinkje wat betekent dat het bericht is afgeleverd, als er 2 groene vinkjes staan betekent dit dat je bericht door de persoon is gelezen.

Zoals gezegd kun je niet alleen tekst berichten met Whatsapp versturen maar ook foto’s, video’s, je locatie, een internet adres en nog veel meer. Een vrij nieuwe functie die ook ondersteund word door Whatsapp is het maken van groepsgesprekken waar je tot 30 mensen aan kunt toevoegen om een gesprek mee te voeren, dit is ontzettend handig en goedkoop tegenover smsen wanneer je zoveel mensen hetzelfde bericht moet sturen.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.5/5 (2 votes cast)
Hoe werkt whatsapp, 4.5 out of 5 based on 2 ratings

 
Hoe werkt whatsapp

Share this Post

 

Tags

, , , , , , ,

Related Posts

About the author

 
 

0 Reacties

Je kan de eerste zijn die een reactie achter laat..

 
 

Laat een reactie achter