Home / Tech /

Hoe werkt Utorrent

 

Utorrent is een programma waarmee kunt downloaden via torrents, maar wat zijn torrents eigenlijk ? Wanneer je een torrent bestand hebt gedownload en deze opent word je verbonden met een centrale download locatie die bijhoud wie allemaal welke bestanden op zijn computer heeft, dit bijhouden heet tracker. De tracker houd dus bij wie allemaal bepaalde bestanden hebben (de zogeheten seeds) en zorgt ervoor dat de mensen die de bestanden hebben en willen hebben met elkaar in contact komen. Wanneer je dus een torrent bestand hebt gedownload hoef je niet meer op zoek te gaan naar andere mensen die dit bestand op hun computer hebben staan, dit werk doet een tracker allemaal voor je. Wanneer je een torrent bestand opent in Utorrent begint deze direct met downloaden.

Maar hoe werkt Utorrent als ik dit wil gebruiken ? Allereerst moet je natuurlijk Utorrent downloaden, dit kan op de website van de software op : www.utorrent.com. Als je de software hebt gedownload en vervolgens geinstalleerd hebt op je computer kun je vervolgens direct beginnen met het downloaden van wat je ook maar naar op zoek bent.

Om te beginnen met downloaden moet je op zoek gaan naar torrent bestanden. Dit kun je doen door in Google te zoeken naar “naam wat je zoekt” + “torrent” of een kijkje nemen op de vele torrent websites die wederom via Google te vinden zijn. Eenmaal aangekomen op een torrent website vul je in de zoekbalk in wat je wilt vinden en krijg je een lijst met resultaten te zien. De eerste keer dat je dit resultatenscherm ziet kan het een beetje onoverzichtelijk zijn. Er word namelijk bij iedere download gesproken over “seeders” en “leechers”, maar wat zijn dit nou eigenlijk ? Het is heel belangrijk dat er een groot aantal “seeders” zijn voor het bestand dat u wilt downloaden, dit zijn namelijk de hoeveelheid mensen die dit bestand delen. Leechers zijn de mensen die deze bestanden aan het downloaden zijn. Heb je het bestand gevonden wat je wilt downloaden met genoeg seeders, klik dan op download torrent en open dit torrent bestand in Utorrent. Vervolgens krijg je een scherm te zien wat aangeeft wat je precies gaat downloaden en wanneer je hier op “OK” klikt zal het downloaden beginnen. Je krijgt in een handig overzicht in Utorrent te zien hoe ver de download is, hoe snel dit gaat en hoeveel seeders en leechers er zijn. Wanneer de download voltooid is zal deze uit dit overzicht verdwijnen en kun je de download openen op je eigen computer.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)
Hoe werkt Utorrent, 4.0 out of 5 based on 1 rating

 
Hoe werkt Utorrent

Share this Post

 

Tags

, , , , , , ,

Related Posts

About the author

 
 

0 Reacties

Je kan de eerste zijn die een reactie achter laat..

 
 

Laat een reactie achter