Hoe werkt spotify

 

Iedere muziek liefhebber zal wel eens gehoord hebben van Spotify, maar heeft misschien nog niet de beslissing genomen om eens te kijken hoe deze dienst nu eigenlijk werkt. Hoe werkt Spotify ? Dat zullen we in dit onderwerp kort maar krachtig proberen uit te leggen.

Het is eigenlijk makkelijk uit te leggen hoe het Zweedse stukje software werkt. Met Spotify heb je toegang tot een groot aantal muziek files doormiddel van streaming. Je koopt echter geen muziek, maar je neemt een abonnement om naar muziek te luisteren zoveel als je wilt. Je hebt de muziek bestanden dus niet op je eigen computer staan maar speelt deze af rechtstreeks van de servers van Spotify. Het best is de software nog te vergelijken met een broertje van iTunes alleen dan met een iets andere kleurstelling en indeling. Als je uiteindelijk toch besluit dat je een muziek file in bezit wilt hebben om deze bijvoorbeeld op je iPod te zetten, dan kun je deze tegen betaling downloaden.

Welke muziek kun je eigenlijk op Spotifty vinden ? Het liefst vertelde we je dat je elke muziek wat je je kunt bedenken op Spotify kunt vinden, maar helaas is dit niet zo. De meest bekende muziek zul je er echter wel vinden, omdat ze contracten hebben afgesloten met de grootste platenlabels en ook een groot aantal kleinere labels. Muziek van eigen bodem is momenteel in wat mindere mate te vinden maar dit zal in de toekomst waarschijnlijk wel veranderen, aangezien Spotify door een groot aantal mensen word gebruikt zou het onverstandig zijn om voor de kleinere labels niet aan te sluiten bij de dienst. Ook hier geld weer dat de “grote” artiesten meestal wel aanwezig zijn zoals bijvoorbeeld Guus Meeuwis, Herman Brood, Anouk, Caro Emerald en nog vele anderen.

Is Spotify echt gratis ? Je kunt inderdaad van Spotify volledig gratis gebruik maken, maar dan zijn er wel een aantal dingen die je niet tot je beschikking hebt. Bij de gratis versie van Spotify zul je om de twintig minuten een stukje reclame horen voorbij komen en kun je maandelijks slechts 20 uur muziek beluisteren, al is dit voor een groot aantal mensen meer dan genoeg. Mocht je meer willen dan kun je besluiten om een abonnement af te nemen van 5 of 10 euro per maand. Met beide abonnementen kun je onbeperkt muziek luisteren zonder enige vorm van reclame. Bij de duurdere vorm kun je echter ook muziek op je mobiele telefoon beluisteren, kun je muziek beluisteren met een hogere kwaliteit en kun je tot 100 GB offline muziek opslaan zodat je deze ook kunt beluisteren als je geen internet tot je beschikking hebt.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.9/5 (15 votes cast)
Hoe werkt spotify, 3.9 out of 5 based on 15 ratings

 
Hoe werkt spotify

Share this Post

 

Tags

, , , , , , , , ,

Related Posts

About the author

 
 

0 Reacties

Je kan de eerste zijn die een reactie achter laat..

 
 

Laat een reactie achter