Home / Geld /

Hoe werkt een creditcard

 

Een creditcard is een betaalmiddel waarmee je achteraf meestal aan het einde van de maand de rekening betaald. Dit is ook gelijk het grote verschil met een pinpas van je bank, hier wordt namelijk direct wanneer je de pas gebruikt het geld van je rekening afgeschreven. Wanneer je je creditcard gebruikt heb je dus in principeĀ een schuld bij de creditcard maatschappij.

De dingen die je met je creditcard koopt kun je op diverse manieren terug betalen. Aan het einde van iedere maand zal de creditcard maatschappij je een samenvatting sturen van de gemaakte kosten die zijn gemaakt. Je hebt dan bij het afsluiten van je creditcard rekening meestal al van tevoren besloten of je dit bedrag in termijnen wilt terug betalen of direct aan het einde van de maand zonder rente van je rekening afgeschreven wilt hebben. Wanneer je er dus voor kiest om in termijnen terug te betalen zal er rente betaald gaan worden.

Vroeger was een creditcard een echt Amerikaans iets waarmee je nog niet op veel plekken kon betalen met deze kaart, hedendaags is een creditcard echter zo normaal geworden dat je vrijwel overal betalen kunt. Vooral als je naar Amerika gaat kan het handig zijn om een creditcard mee te nemen in plaats van een pinas. De creditcard word namelijk over geaccepteerd als betaalmiddel terwijl je pinpas hier soms niet word aangenomen. Steeds vaker is het ook zo dat je op internet alleen maar met een creditcard kunt betalen.

Vaak zijn je aankopen met een creditcard ook nog eens verzekerd, wanneer je dus iets op reis koopt en je verlies dit of het word van je gestolen heb je een grote kans om dit vergoed te krijgen van je creditcard maatschappij.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)
Hoe werkt een creditcard, 4.0 out of 5 based on 1 rating

 
Hoe werkt een creditcard

Share this Post

 

Tags

, , , , , , , ,

Related Posts

About the author

 
 

0 Reacties

Je kan de eerste zijn die een reactie achter laat..

 
 

Laat een reactie achter