Home / Tech /

Hoe Twitter Werkt

 

Twitter, het is niet meer weg te denken uit je dagelijkse bezigheden. Twitter is opgericht in maart 2006 door Noah Glass en Jack Dorsey. Twitter is te gebruiken als blog, maar het eigenaardige aan deze blog is dat je slechts met 140 tekens een bericht moet plaatsen. Dit is dan ook een zeer populaire website geworden dankzij het concept dat er nu ligt. Van jongeren tot ouderen, iedereen gebruikt het tegenwoordig voor persoonlijke of zakelijke doeleinden.

Twitter is ondertussen uitgegroeid tot een van de grootste online social websites van de wereld.

Om actief te zijn op Twitter hoor je eerst een Twitter profiel aan te maken. Hierbij wordt er slechts gevraagd om je voornaam, achternaam, e-mail en gebruikersnaam die je graag wilt gebruiken voor de profiel die je gaat aanmaken. Nadat je je profiel hebt aangemaakt, kan je over gaan tot het inrichten van je Twitter profiel door middel van een design, persoonlijke informatie en natuurlijk niet te vergeten de berichten die je stuurt, genaamd “tweets”.

Tweet plaatsen

Tweet plaatsen

Maar wat valt er nu eigenlijk allemaal te beleven op Twitter?

  • ┬áJe kunt een profiel aanmaken en vervolgens dit profiel invullen met je persoonlijke informatie. Hierbij heb je niet de gelegenheid om veel informatie te vullen, dus het is belangrijk om alleen de belangrijkste dingen op te nemen, zoals je woonplaats of huidige functie binnen het bedrijf dat je werkt.
  • Je kunt “tweeten”, dat zijn dus de blog berichten van 140 karakters die je kunt plaatsen. Deze kun je onder de aandacht brengen door een hashtag te gebruiken in je bericht, dat zorgt er voor dat men je bericht kan vinden door het in de zoekbalk in te typen. Verder kun je ook berichten van anderen “retweeten”, dit houdt in dat je de berichten die zij op hun profiel hebt geplaatst doorplaatst op jouw profiel.
  • Je kunt lid worden van verschillende groepen, waarbij je de berichten van die bepaalde groep kunt bijhouden. Dit is zeer handig als je snel het laatste nieuws wilt weten of wilt weten wanneer je favoriete cabaretier weer gaat optreden.

In de volgende artikelen wordt er meer aandacht besteed aan de functionaliteiten binnen Twitter:

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Hoe Twitter Werkt, 5.0 out of 5 based on 1 rating

 
Hoe Twitter Werkt

Share this Post

 

Tags

,

Related Posts

About the author

 
 

0 Reacties

Je kan de eerste zijn die een reactie achter laat..

 
 

Laat een reactie achter