Home / Auto's /

Hoe startkabels aansluiten

 

Heb je weer autopech op de snelweg of ergens op een onbekende plek? Misschien zelfs toen je net van het werk naar huis wou gaan? Dat kan dus je hele dag verpesten en dat heb ik maar al te vaak mee gemaakt. Het is dan ten eerste belangrijk om startkabels bij te hebben en je moet natuurlijk weten hoe je die kunt gebruiken om je auto weer aan de praat te krijgen. Hieronder ga ik uitleg geven hoe je deze startkabels kunt gebruiken om je auto weer aan de praat te krijgen.

hoealleswerkticon Eerst beginnen met de motor afzetten van allebei de auto’s

hoealleswerkticon2 Zet de rode kabel op de + pool van de lege accu en verbindt die op de + pool van de goede accu.

hoealleswerkticon3 Zet de zwarte kabel op de – pool van de lege accu en verbindt de andere klem op een metalen deel bij de motor.

hoealleswerkticon4 Start de motor van de goed werkende auto

hoealleswerkticon5 Wacht een paar minuten voordat je de andere auto start, en vergeet niet om de auto 20 minuten aan te laten staan zodat de accu goed opgeladen wordt.

 

Hieronder een video van hoe je het daadwerkelijk moet doen:

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.3/5 (6 votes cast)
Hoe startkabels aansluiten, 3.3 out of 5 based on 6 ratings

 
Hoe startkabels aansluiten

Share this Post

 

Tags

Related Posts

About the author

 
 

2 Reacties

  1. jofo says:

    Jammer van het achtergrondlawaai: grote fout in de presentatie. Onvolledig: hoe ontkoppel je de kabels! niet iedereen weet dat! Ontkoppelen: hoe voorkom je schade door inductiestromen die je niet wil met piekstromen die schade toebrengen. Zie instructieboekjes bijv. Ford (ANWB tip). Alles aanzetten wat je aan kan zetten aan electriciteitsgebruikers voordat je afkoppelt. Anders kun je er kapotte electrische onderdelen (koplampmotor/boardcomputer/ etc aan over houden).

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +1 (from 1 vote)
 
 

Laat een reactie achter