Home / Hoe /

Hoe maak je een website

 

Er zijn veel verschillende manieren om je eigen website te maken. Iedereen moet ergens beginnen en heeft zonder kennis van zaken zijn eerste stappen genomen om misschien uiteindelijk een mooie website te ontwerpen. Er is niet 1 manier om een website te maken maar er zijn er meerdere. Als eerste moet je je afvragen wat je zelf kunt of wilt leren om je site te maken. Kun je sommige dingen zelf niet dan kun je natuurlijk altijd aan iemand anders hulp vragen of dit door een bedrijf of particulier laten realiseren. Om een website te maken hebben we een simpel stappenplan voor je gemaakt dat je kunt volgen om een leuke of misschien wel succesvolle site te realiseren.

1. Bedenk goed waar je website over zal gaan en probeer voor dit onderwerp een toepasselijke naam te bedenken die zal passen bij de domeinnaam die je nodig hebt voor je website. Om te kijken of een domeinnaam nog beschikbaar is en om deze te registreren kun je terecht bij de vele hosting websites op het internet. Een populaire Nederlandse hoster is Transip.nl, neem maar eens een kijkje op de website en vul de domeinnaam in die je denkt te willen gebruiken in de zoekbalk dit is kostenloos todat je de domeinnaam zult gaan registreren. Wanneer je zeker bent dat je de domeinnaam hebt gevonden die je wilt gaan gebruiken voor je nieuwe website is het het best om deze te registreren. De kosten hiervan varieeren maar kan al vanaf 2 euro als het om een aanbieding gaat.

2. Vervolgens moet je je gaan bedenken welke functies je website zal gaan hebben. Is het een website waar alleen informatie op te zien zal zijn of moeten er specifieke functies aanwezig zijn zoals een zoekfunctie, kalender, mogelijkheid om bezoekers te laten schrijven, het uploaden of downloaden van bestanden en ga zo maar door.

3. Als je weet waar je website over moet gaan en welke functies er aanwezig moeten zijn dan kun je je bezig gaan houden met het ontwerpen van het uiterlijk van de website. Je weet inmiddels wat je op de site moet zien, dus nu is het aan jezelf of de ontwerper van de site om deze functies in een mooi uiterlijk in een ontwerp te krijgen. Wij raden je aan om van elke soort pagina een ontwerp te maken voordat je werkelijk begint aan het bouwen van de website in HTML of welke andere code je wilt gebruiken.

4. Je hebt je ontwerp klaar en bent tevreden met hoe de website uit moet gaan zien, nu zijn we aangekomen om dit ontwerp om te zetten in een code die een internetbrowser kan omzetten tot een webpagina die iedereen kan zien zonder. Er zijn veel manieren om dit te doen. Wanneer je geen kennis hebt van html kun je bijvoorbeeld gebruik maken van WordPress, dit is een stukje software dat door iedereen gratis te gebruiken is om websites te maken en te beheren op een manier die voor iedereen te begrijpen is, zelfs deze website is met WordPress gemaakt omdat het zo een ontzettend handige software is. Als je geen interesse hebt om je in al deze materie te verdiepen raden we je nogmaals aan om dit te laten doen door een professional, het leren van html zal niet in 1 dag gebeuren omdat het een zeer uitgebreidde code is die veel tijd vergt om te leren. Voor een kleine website is meestal niet veel ervaring nodig om deze functioneel en succesvol te maken, maar voor grotere projecten is het vaak wel een vereiste om al is het maar een klein beetje html kennis te hebben omdat er altijd dingen zullen voorkomen die je zelf kunt oplossen met slechts een beetje kennis. Het beste advies is om gewoon eraan te beginnen en te kijken waar je zult eindigen, wat er ook gebeurt je zult altijd met meer kennis stoppen.

5. Nu je website omgezet is in een code die een webbrowser begrijpt is het tijd om deze website te uploaden naar een hosting partij. Hier zijn veel verschillende vormen in maar ons advies is om als starter gewoon een pakket samen met je domeinnaam af te sluiten bij 1 partij, ben je niet tevreden over het bedrijf waar je nu zit dan kan zowel de website als de domeinnaam in de toekomst naar een ander bedrijf over gezet worden. Als je een hosting partij hebt gevonden waar je dus de website kunt uploaden en hier ook een stukje ruimte hebt om je website te uploaden zul je deze moeten uploaden met ftp software, deze software is meer dan genoeg te vinden op het internet in betaalde en gratis versies. De gratis versies zijn vaak al goed genoeg dus raden wij je aan om hier gebruik van te maken.

Als je je website hebt geupload is deze klaar om door iedereen op het internet bewonderd te worden. Succes en hopelijk heb je iets geleerd van onze kleine omschrijving hoe een website gemaakt moet worden.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

 
Hoe maak je een website

Share this Post

 

Tags

, , , , , , , , , ,

Related Posts

About the author

 
 

0 Reacties

Je kan de eerste zijn die een reactie achter laat..

 
 

Laat een reactie achter