Hoe Gordelroos Werkt

 

Gordelroos medicijn kopen

Wat is gordelroos?

Gordelroos is ook wel bekend als herpes zoster, namelijk een huiduitslag. Niet zomaar een huiduitslag, maar een lastig geval. De oorzaak is het waterpokkenvirus, wat ieder kind krijgt. De waterpokken verdwijnen, maar het virus blijft achter in de huid waardoor er gondelroos ontstaat. Dit kan een proces van jaren zijn, maar dat kan ook een paar maanden zijn. Hoe het komt weet niemand, maar wat wel bekend is is dat de meesten die het krijgen over de 60 jaar oud zijn.

De verschijnselen van gordelroos

De verschijnselen zijn bijna hetzelfde als waterpokken. Er kan jeuk of pijn ontstaan op verschillende plekken van het lichaam of slechts op een plek van het lichaam. Na enkele dagen kunnen zich er rode plekken en blaasjes ontstaan op de jeukerige of pijnlijke huid. Het verschilt per persoon hoeveel plekken/blaasjes er voor komen. Het kan verschillen van een paar tot tientallen. De blaasjes komen vaak in een gordel vorm op het lichaam, vandaar de benaming gordelroos. Je kunt er overigens ook heel erg ziek van worden. Je kunt heel grieperig worden of er kan een lichte koorts ontstaan. Overigens kan gordelroos ook in het oog voor komen, waardoor uw oog ontstoken kan raken.

De oorzaak van gordelroos

Zoals hierboven eigenlijk al kort en krachtig is vermeld, wordt gordelroos veroorzaakt door het waterpokkenvirus dat in de huid achter blijft. Bij sommigen kan het virus weer geactiveerd worden en in een andere vorm terug komen, namelijk gordelroos. Waarom dit precies gebeurd weten we tot op de dag van vandaag nog niet. Het virus blijft achter in de zenuwen en komt dan weer na jaren weer tevoorschijn.

Hoe kan ik gordelroos voorkomen?

Gordelroos was al die tijd niet te voorkomen, maar sinds kort wel! Het kan nu tegenwoordig voorkomen worden door een eenmalige vaccinatie die je bij de huisarts kan aanvragen. Uit een heel groot onderzoek, zowel nationaal als internationaal, blijkt dat vaccinatie helpt om gordelroos te voorkomen.

 

Wilt u iets kwijt over Gordelroos? Heeft u positieve of negatieve ervaringen of tips? Deel ze hieronder met ons!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 2.0/5 (1 vote cast)
Hoe Gordelroos Werkt, 2.0 out of 5 based on 1 rating

 
Hoe Gordelroos Werkt

Share this Post

 

Tags

,

Related Posts

About the author

 
 

0 Reacties

Je kan de eerste zijn die een reactie achter laat..

 
 

Laat een reactie achter