Home / Tech /

Hoe Facebook Werkt

 

Facebook, wie kent het nou niet? Facebook is in 2004 opgericht door 3 Harvard studenten: Mark Zuckerberg, Chris Hughes en Dustin Moskovitz. De website was in eerste instantie bedoeld om studenten met elkaar in contact te laten komen, foto’s met elkaar te delen en om nieuwe mensen te ontmoeten. Dit was in eerste instantie alleen bedoeld voor Harvard studenten, maar na het weerzinwekkende succes, besloten zij om uit te breiden naar andere universiteiten in Amerika en zo werd Facebook de Facebook die wij nu kennen.

Facebook is ondertussen uitgegroeid tot de grootste online community van de hele wereld en dit heeft het vooral te danken aan Mark Zuckerberg, de brein achter het hele concept en de functionaliteiten die wij nu eigenlijk kennen.

Facebook profiel

Facebook profiel

 

Om actief op Facebook te zijn, moet je eerst een profiel aanmaken. Je kunt alleen een Facebook aanmaken als je ouder dan 13 jaar bent, anders is het niet toegestaan volgens de algemene voorwaarden van Facebook. Nadat je hebt geregistreerd wordt er gevraagd om het een en ander in te vullen, zoals je woonplaats en waar je werkt. Dit is uiteraard optioneel en is niet verplicht om in te vullen. Nadat je het hebt ingevuld, wordt er automatisch een profiel voor je gegenereerd.

Maar wat is er allemaal mogelijk op Facebook?

  • Je kunt natuurlijk een profiel opstellen met alle details over jezelf. Je kunt hierbij aangeven wat je studeert of hebt gestudeerd, wat voor een werk je doet, wanneer je geboren bent, waar je momenteel woont en uiteraard zijn er nog vele mogelijkheden. Verder kun je natuurlijk je foto’s delen en in contact komen met andere mensen.
  • Je kunt ook van verschillende netwerken lid worden. Hierbij kan je in contact komen met mensen die in lid zijn in het netwerk en is het dus eigenlijk een middel om een sociaal netwerk op te bouwen.
  • Je kunt de Facebook zoekfunctie gebruiken om mensen te vinden. Typ een e-mail adres of een naam/achternaam van een persoon in en je zal diegene vinden, mits diegene natuurlijk een Facebook profiel heeft.
  • Verder is Facebook natuurlijk er ook om te laten zien waar je dit uur of die dag mee bezig bent. Het is eigenlijk een dagboek die je vrienden ook kunnen zien waar je op een bepaald tijdstip mee bezig bent of om te vertellen wat je die dag hebt gedaan.

Bekijk de artikelen hieronder om uitleg te krijgen over hoe je Facebook moet gebruiken.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

 
Hoe Facebook Werkt

Share this Post

 

Related Posts

About the author

 
 

0 Reacties

Je kan de eerste zijn die een reactie achter laat..

 
 

Laat een reactie achter