Home / Overig /

Grootste bedrijven

 

Altijd al willen weten wat de grootste bedrijven in Nederland zijn en de grootste bedrijven in de Wereld ? Op deze pagina vind je een kort overzichtje hiervan zodat je vraag enigsinds beantwoord is.

De 5 grootste bedrijven van Nederland zijn :

  1. Royal dutch shell
  2. Unilever
  3. Lyondellbasell
  4. Koninklijke Ahold
  5. AEGON

Als je in Nederland woont heb je vast en zeker wel eens van deze bedrijven gehoort.

Royal Dutch Shell of ook wel bekend onder gewoon de naam Shell is 1 van de 6 grote van de staat onafhankelijke oliebedrijven en is het meest winstgevende bedrijf van Nederland. Shell is actief in wel meer dan 140 landen en heeft een omzet van meer dan 450 miljard.

Unilever is een grote multinational die actief is op het gebied van schoonmaakartikelen, verzorgingsproducten en voeding. Unilever verkoopt zijn producten op vrijwel elk continent en heeft een jaarlijkse omzet van circa 40 miljard euro.

Koninklijke Ahold is een in Amsterdam gevestigd concern op het gebied van detailhandel met bij iedereen wel bekende bedrijven als Albert Heijn, Ahold Coffee Company, Etos, Gall & Gall en Bol.com. In de Verenigde Staten hebben zij vestigingen onder de namen Giant Carlisle, Giant Landover, Peapod en Stop & Shop winkels.

De grootste bedrijven in de wereld zijn als volgt :

  1. Wallmart
  2. Exxonmobil
  3. Royal Dutch Shell
  4. BP
  5. Sinopec

Wallmart is een detailhandelaar die het grootste deel van zijn omzet behaalt in de Verenigde Staten waar dit bedrijf bijna 9000 supermarkten heeft. Wallmart probeert ook in andere werelddelen voortdurend supermarkten te openen maar dit is niet altijd met succes.  Wallmart hanteert een zeer laag winstpercentage waarbij de grootste nadruk ligt op een zo hoog mogelijke omzet. Dit bedrijf heeft dan wel een zeer groot persooneelsbestand en enorme geldstroom maar weer een lagere winst dan bedrijven als Apple of Microsoft.

Exxonmobil is een olieproducent die is ontstaan uit een fusie in 1999 van de bedrijven Exxon en Mobil. Exxonmobil is het hoofdbedrijf van de tankstations Esso, Exxon en Mobil die op elk continent te vinden zijn behalve Antarctica.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)
Grootste bedrijven, 4.0 out of 5 based on 1 rating

 
Grootste bedrijven

Share this Post

 

Tags

, , , , , , , , , ,

Related Posts

About the author

 
 

0 Reacties

Je kan de eerste zijn die een reactie achter laat..

 
 

Laat een reactie achter