Gordelroos is besmettelijk

 

Gordelroos besmettelijk

Wij krijgen veel vragen binnen of gordelroos nu eigenlijk besmettelijk is of niet. Wij zijn hier dan ook heel duidelijk over, dat het wel zeker besmettelijk kan zijn. Als er blaasjes op de huid aanwezig zijn kan het virus zich verspreiden door de lucht of via de vocht van de blaasjes, wat niet lang duurt voordat diegene er mee besmet raakt. Dus als er direct contact is met een persoon via de blaasjes op de huid, kan diegene besmet zijn met het virus. Het is dus belangrijk om er voor te zorgen om geen contact te hebben om besmetting te voorkomen. Mocht er eventueel contact zijn geweest, zorg en dan voor dat je je huid goed wast met zeep, zodat besmetting en verdere uitbreiding van de gordelroos wordt tegengehouden.

Gordelroos medicijn kopen

Omgang met gordelroos

Gordelroos begint vaak met een irritant gevoel op je huid, vaak is het pijnlijk en tintelend en begint het op een bepaalde plek op je huid. Wij krijgen vaak binnen dat het begint met een jeukerig, branderig of elektrisch stompig gevoel. Het is belangrijk om je huid schoon te houden, dus met zeep dagelijks wassen is belangrijk om verspreiding te voorkomen en ook een goed middel om snel van de gordelroos af te zijn. Mocht je een tintelig of jeukerig gevoel beginnen te krijgen, is het verstandig om zo snel mogelijk naar de huisarts te gaan om te onderzoeken of er sprake is van gordelroos, anders ben je straks te laat. Het is ook belangrijk dat wanneer je gordelroos hebt, dat je wekelijks op controle gaat om zeker te weten dat de gordelroos aan het verdwijnen is. Je dient ook te weten dat gordelroos alleen kan voorkomen bij mensen die nog nooit waterpokken hebben gehad en dat dit maar een keer voor kan komen.

Het is ook belangrijk dat men die dit virus hebben, contact te vermijden met pasgeboren kinderen, aangezien het voor pasgeboren kinderen levensgevaarlijk kan zijn om dit virus te hebben. Als er contact is geweest, is het belangrijk om zo snel mogelijk op bezoek te gaan bij je huisarts om zeker te weten dat het pasgeboren kind niet besmet is geraakt met dit akelige virus.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

 
Gordelroos is besmettelijk

Share this Post

 

Tags

,

Related Posts

About the author

 
 

0 Reacties

Je kan de eerste zijn die een reactie achter laat..

 
 

Laat een reactie achter