Home / Geld /

Geld overmaken met Western Union

 

Western union word vaak gebruikt voor noodgevallen of als iemand snel geld nodig heeft in het buitenland omdat het geld vrijwel direct opgehaald kan worden op ieder Western Union kantoor ter wereld wanneer dit is overgemaakt, kun je dit direct op iemand zijn bankrekening kunt storten en is het tegenwoordig zelfs mogelijk om dit op een mobiele portemonnee te storten.

Er zijn een aantal manieren om geld naar iemand te sturen via Western Union waarbij het waarschijnlijk het gemakkelijkste is om dit via hun online dienst te doen op de website www.westernunion.nl. Wanneer je je hier hebt aangemeld kun je direct geld versturen naar meer dan 200 landen wereldwijd.

Wanneer u liever het geld overmaakt via een van de Western Union kantoren in uw omgeving gaat dit natuurlijk ook. Hiervoor moet u het volgende doen :

1. Ga naar een kantoor waar Western Union in gevestigd is bij u in de buurt.

2. Geef bij de balie aan dat u geld wilt versturen met Western Union, u krijgt dan een formulier van de medewerker wat u volledig in zult moeten vullen. De informatie die u hierop moet invullen is onder andere de voor en achternaam van u en de ontvanger zoals dit ook op uw identiteitsbewijs staat, het bedrag dat u wilt versturen en het land waar het geld naartoe moet.

3. Wanneer u het formulier volledig heeft ingevuld geeft u deze terug aan de medewerker samen met uw identiteitsbewijs.

4. Geef het geld aan de medewerker dat u wilt verzenden inclusief de transactiekosten.

5. Ontvang het bewijs van betaling en bewaar deze zorgvuldig. Op dit bewijs staat een MTCN nummer dat u het best kunt melden aan de ontvanger omdat dit nummer in sommige gevallen nodig is om de identiteit van de ontvanger vast te stellen.

6. U kunt ten aller tijde online bekijken of het geld is opgehaald of dat er iets mis mocht zijn gegaan.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 2.3/5 (4 votes cast)
Geld overmaken met Western Union, 2.3 out of 5 based on 4 ratings

 
Geld overmaken met Western Union

Share this Post

 

Tags

, , , , , , , ,

Related Posts

About the author

 
 

0 Reacties

Je kan de eerste zijn die een reactie achter laat..

 
 

Laat een reactie achter