Home / Geld /

Energie besparen

 

Loopt de energierekening met de maand op en wil je eindelijk wat besparen op je energierekening? Wij kennen het allemaal. De DVD-speler die op standby staat, een oplader die in het stopcontact zit of de verwarming die de hele dag aan staat omdat het zo koud is in het huis. Deze dingen kunnen er voor zorgen dat je energierekening met de maand hoger wordt en dat is natuurlijk niet wat je wilt hebben. HoeAlleswerkt zet dan ook de meest energiebesparende maatregelen op een rijtje die je in het huis kunt doen. Deze energiebesparende maatregelen zijn opgesteld door de Consumentenbond:

  • Isolatie: De beste en snelste manier om energie te besparen is om het huis goed te isoleren. Je bespaart veel geld op den duur en al helemaal als je zelf het huis isoleert. Je zou het dak, de gevels, de leidingen en de vloeren kunnen isoleren om het huis warmer te maken en te zorgen dat de warmte binnen blijft en de kou buiten.
  • Glas vervangen: Je zou de ramen kunnen vervangen van enkelglas naar HR++ glas. Dit zorgt er voor dat je heel veel geld bespaart doordat het warmer in huis is.
  • Dichten van kieren: Verder kun je kleine aanpassingen in het huis doen, zoals het dichten van kieren door zelf kit te kopen en dit te doen. Zorg wel dat er voldoende ventilatie is, anders kan het zeer vochtig worden in huis.
  • Sluipgebruik: Heb je altijd je DVD-speler op standby staan of de oplader van je telefoon dag en nacht in je stopcontact? Zorg dan dat je de DVD-speler uit zet en de oplader uit de stopcontact haalt, dit zorgt er voor dat je een paar tientjes per maand bespaart op je energierekening.
  • Lampen vervangen: Je kunt gloeilampen vervangen in huis door spaarlampen. Een spaarlamp is uiteraard duurder dan een gloeilamp, maar dit kan binnen een jaar terug worden verdiend.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

 
Energie besparen

Share this Post

 

Tags

,

Related Posts

About the author

 
 

0 Reacties

Je kan de eerste zijn die een reactie achter laat..

 
 

Laat een reactie achter