Home / Geld /

Energie besparen

 

In deze tijden waarin veel mensen een hoop minder te besteden hebben is het verstandig om te besparen op dingen die erg voor de hand liggen zoals bijvoorbeeld de energie rekening. In dit kort overzicht geven we een aantal tips hoe je kunt besparen op je gas, elektriciteit en water rekening.

hoealleswerkticon Gas word bij de meeste mensen gebruikt voor te koken, het verwarmen van je water en de algehele verwarming van het huis. Door een aantal simpele en goedkope oplossingen kun je al snel besparen op de hoogte van je jaarlijkse gasrekening. Bij het besparen op gas zijn de snelst haalbare manieren het korter douchen, het kopen van een zuinige c.v. en het gebruiken van de deksels tijdens het koken zodat je eten sneller klaar zal zijn.

hoealleswerkticon2 Door ervoor te zorgen dat je huis goed geïsoleerd is zal je verbruik van gas en elektriciteit enorm afnemen. Een vrij goedkope manier om hiermee te beginnen is om te kijken waar je huis veel warmte verliest door kieren bij ramen en deuren, wanneer je deze goed dichtmaakt zul je al snel enkele euros besparen. Zet de verwarming alleen aan als dit echt nodig is en zet deze altijd uit wanneer je het huis verlaat. Is er een ruimte in het huis waar eigenlijk de meeste tijd door word gebracht ? Plaats dan de thermometer in deze ruimte en laat zoveel mogelijk de deuren dicht hier, wanneer deze ruimte goed op temperatuur is zal de c.v. afslaan. Zet de verwarming uit voordat je gaat slapen, de energie die je verspilt tijdens het slapen is enorm en met een warme deken zul je het echt niet koud hebben.

 

hoealleswerkticon3 Zet de verwarming een stukje lager dan je normaal doet. Volgens berekeningen van de consumentenbond bespaar je een aantal procent op je energie rekening per graad dat je de verwarming lager zet. Het verschil tussen 21 of 20 graden merk je nauwelijks aan de temperatuur maar wel aan je beurs !

hoealleswerkticon4 Een snelle manier om op je energie rekening te besparen is door het vervangen van al je lampen door spaarlampen of led lampen. De aanschaf van een led lamp of spaarlamp is momenteel wel nog een stuk duurder dan een normale lamp maar omdat deze een flink stuk langer meegaan en veel minder energie gebruiken heb je deze investering zo terug verdient.

hoealleswerkticon5 Vooral gezinnen met veel kinderen kunnen een hoop geld besparen door te wassen op een lagere temperatuur. Het verwarmen van het water in je wasmachine kost ontzettend veel energie en daarom dus ook stroom, wanneer je dus op een lagere temperatuur wast is het water sneller op de juiste temperatuur en heb je dus minder energie verbruikt. Als je een aantal wasmachines in de week draait kan dit tientallen euros op jaarbasis besparen.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)
Energie besparen, 4.0 out of 5 based on 1 rating

 
Energie besparen

Share this Post

 

Tags

, , , , , ,

Related Posts

About the author

 
 

0 Reacties

Je kan de eerste zijn die een reactie achter laat..

 
 

Laat een reactie achter