Eetbare planten

 

Er zijn planten die gegeten kunnen worden, dit noemen we de eetbare planten. Een paar voorbeelden van eetbare planten:

 

  • Brandnetels kunnen gegeten worden, ze zijn rijk aan vitamine C.

 

  • De dovennetel kan ook worden gegeten, je kunt de bladeren plukken, het beste is dat wanneer de bloemen net zijn uitgekomen, de bladeren kunnen rauw gegeten worden of je kookt ze gedurende tien minuten.

 

  • De witte dovennetel, je kunt de jonge scheuten in salades en soepen verwerken, maar het wordt ook wel eens als spinazie gegeten.

 

  • Hondsdraf, heeft een kruidensmaak, kan gebruikt worden in soepen en sauzen.

 

  • Vogelmuur, goed voor een groene salade en rijk aan vitamine C.

 

  • Smalle weegbree, bevatten veel vitamine C en enzymen

 

  • Grote weegbree, als ze jong zijn kun je ze rauw eten. Je kunt de weegbree koken als groenten en dan toevoegen aan de soep.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

 
Eetbare planten

Share this Post

 

Related Posts

About the author

 
 

0 Reacties

Je kan de eerste zijn die een reactie achter laat..

 
 

Laat een reactie achter