Home / Tech /

Een programma verwijderen op je Mac

 

Apple of ook wel bekend als Mac computers worden steeds populairder door hun stabiel systeem ondanks dat deze een hogere prijs hebben. Omdat de meeste mensen in hun leven veelal met Windows computers hebben gewerkt zijn soms de meest simpele dingen zoals bestanden of programmas verwijderen lastig omdat dit op een Mac computer nou eenmaal anders te werk gaat.

Hier volgt een uitleg om stapsgewijs een programma te verwijderen op uw Apple of Mac computer :

Het verwijderen van een programma in Mac OSX stelt meestal niets anders voor dan dit programma van het app venster naar de prullenmand te slepen. Omdat er vaak echter toch nog een hoop bestanden op je hard schijf achterblijven leggen we je hier uit hoe je alles kunt verwijderen.

1. Je begint met het verwijderen (dus het slepen naar de prullenmand) van het .app bestand, dit is het bestand waar je op klikt om het programma op te starten. Om het programma te vinden wat je wilt verwijderen moet je naar de map “Programma’s” gaan.

2. In de map “Bibliotheek/Preferences” kun je bestanden vinden die andere informatie van het programma opgeslagen heeft zoals bijvoorbeeld de product sleutelcode, ook deze moet je gewoon naar de prullenmand slepen. Let wel op dat je niet zomaar alles verwijderd en dus alleen de bestanden neemt die bij het programma horen dat je wilt verwijderen.

3. Als laatst kun je ook nog support bestanden van een programma verwijderen door naar de map “Bibliotheek/Application Support” te gaan. Niet alle programma’s zullen hier bestanden in hebben staan omdat dit voor specifieke doeleinden bedoeld is zoals bijvoorbeeld plugins.

Er zijn ook tools die je kunt gebruiken om programma’s te verwijderen, op deze manier hoef je niet alles zelf handmatig te doen en kan er vrijwel niets mis gaan bij het verwijderen. Zoek op het internet maar eens de tools “AppZapper” of “AppDelete” op.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

 
Een programma verwijderen op je Mac

Share this Post

 

Tags

, , , , , , ,

Related Posts

About the author

 
 

0 Reacties

Je kan de eerste zijn die een reactie achter laat..

 
 

Laat een reactie achter