Home / Auto's /

Brandstof besparen

 

De lonen gaan omlaag en alles word maar ieder jaar duurder en duurder inclusief de benzine voor je auto. Je kunt natuurlijk iedere dag naar het goedkoopste tankstation in je omgeving rijden maar dat levert niet ontzettend veel op. Je kunt ook brandstof besparen door een aantal van onze tips op te volgen die niet meer inhouden dan het een beetje veranderen van je rijstijl, en het gebruik en onderhoud van je auto.

Hier volgen een aantal tips die je direct geld en benzine besparen :

hoealleswerkticon Wanneer je je auto parkeert, parkeer deze dan in de richting waarin je vervolgens weer moet vertrekken. Wanneer je direct bij het instappen van je auto diverse manoeuvres moet doen om deze te keren gebruik je namelijk veel brandstof omdat je motor nog koud is, een koude motor verbruikt namelijk meer brandstof dan een opgewarmde motor.

hoealleswerkticon2 Probeer je auto ritten te combineren. Wanneer jij bijvoorbeeld nog naar je ouders moet langsgaan en je vriendin wanneer ze thuiskomt nog boodschappen wilt doen kun je dit het best combineren in 1 ritje. Vooral als het over langere afstanden gaat zal je dit een enorme hoop besparen maandelijks.

hoealleswerkticon3 Wanneer de motor van je auto koud is moet je een stuk voorzichtiger rijden. Omdat de motor nog koud is treed er veel meer slijtage op aan de motor en is het verbruik bijna sommige auto’s wel twee keer zo hoog als bij een koude motor. Daarom raden wij je aan de eerste 15 minuten rustig te rijden.

hoealleswerkticon4 Probeer het gebruik van elektriciteit zoveel mogelijk te vermijden. Als je gedurende een lange rit de hele tijd een airco aan hebt staan verbruik je tot wel 20% meer brandstof dan normaal. Maar ook andere dingen zoals mistlichten of de achterruitverwarming kosten een hoop brandstof.

hoealleswerkticon5 Zorg tot wanneer je aan het rijden bent je de auto in de juiste versnelling hebt staan. Houd over het algemeen een toerenaantal van tussen de 2000 en 3500 toeren aan. De meeste autorijders voelen echter zelf goed aan of de motor van de auto op een goed toerental loopt.

hoealleswerkticon6 Geef niet onnodig veel gas tijdens het optrekken bij stoplichten en rijd zo langzaam mogelijk zonder dat je hier de andere weggebruikers mee hindert. Het snel optrekken heeft niet alleen een nadelige werking op je brandstof verbruik maar ook nog eens op de slijtage van je wielen.

hoealleswerkticon7 Wanneer je in de file staat en de auto voor je rijd weer 1 meter naar voren geef dan niet gelijk gas om bij te komen. Wacht rustig tot deze een aantal meters vooruit is zodat je een goede afstand kunt overbruggen. Het iedere keer weer optrekken met je auto kost namelijk enorm veel benzine en je wint er nooit tijd mee als je in een file staat.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)
Brandstof besparen, 4.0 out of 5 based on 1 rating

 
Brandstof besparen

Share this Post

 

Tags

, , , , , ,

Related Posts

About the author

 
 

0 Reacties

Je kan de eerste zijn die een reactie achter laat..

 
 

Laat een reactie achter