Home / Overig /

Beste reistijd Thailand

 

Een vakantie is duur genoeg en wanneer je ergens naartoe gaat wil je natuurlijk wel mooi weer hebben. Daarom hebben we een overzicht gemaakt voor een van de populairste verweg vakantiebestemming. De vraag is nu, wat is de beste reistijd voor Thailand ?

In de meeste reisgidsen zul je te zien krijgen dat de beste reistijd voor Thailand te bezoeken tussen de maanden November tot Maart ligt. Het regent in deze periode immers het minst en het is ook niet te warm. Ook zijn in deze maanden een aantal culturele evenementen zoals het Thaise nieuwjaar (ook wel Songkran genoemd), Loi Krathong en natuurlijk onze eigen feestdagen Kerstmis en Nieuwjaar.

Wat zijn de nadelen voor deze maanden ?

Thailand word ieder jaar door meer en meer toeristen bezocht, mede hierdoor zijn de prijzen in het hoogseizoen een stuk hoger dan hierbuiten en is het natuurlijk een heel stuk drukker dan in het laagseizoen. Als je je reist goed plant en de mogelijkheid hebt om buiten het hoogseizoen te reizen kun je een stuk voordeliger uitkomen. Niet alleen de vliegreis zal een stuk goedkoper zijn maar ook kun je betere en goedkopere hotelkamers vinden met hier en daar zelfs gratis upgrades naar een luxere kamer.

Wat is het klimaat van Thailand ?

Wanneer je naar Thailand wilt gaan moet je rekening houden met extreme weersomstandigheden. Het is er het hele jaar warm maar deze warmte kan in sommige maanden teveel zijn. In het regenseizoen kan het soms wel dagenlang aan een stuk door regenen.

Thailand is een groot land en daarom is er dus ook niet overal hetzelfde klimaat. Het Noorden van Thailand heeft een wat koeler klimaat waar het veel kan regenen en het Zuiden heeft een tropischer klimaat met meer wind en minder regen. In het Zuiden voelt het in de warmere maanden vaak wat lekkerder aan door de koele wind van de zee en in het Noorden kan het zo koud zijn in de koude maanden dat je het liefst een jas bij je zou willen hebben waar veel mensen vaak niet aan denken als ze naar Thailand gaan.

Het klimaat van Thailand kun je in drie seizoen opdelen :

  • Het warme seizoen van Maart tot Mei
  • Het regenseizoen van Juni tot Oktober
  • Het aangenamere koele seizoen van November tot Februari

Wanneer is de beste reistijd ?

Ieder seizoen heeft zo zijn voor en nadelen. De meeste toeristen die 1 keer in hun leven naar Thailand gaan en slechts een korte vakantie periode hebben zullen er het liefst voor kiezen om in het hoogseizoen te gaan, in deze periode heb je inmiddels de minste kans op regen en is het de meeste dagen heerlijk zonnig weer. Echter vinden veel vaste Thailand reizigers dat je het hele jaar door naar dit prachtige land toe kunt gaan als vakantie bestemming. In het regenseizoen regent het niet de hele dag door en met het geld dat je bespaart alleen al aan hotels in het laagseizoen kun je wellicht 1 of 2 weken langer blijven zodat de regenachtige of mindere dagen snel genoeg gecompenseerd zijn.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.0/5 (2 votes cast)
Beste reistijd Thailand, 3.0 out of 5 based on 2 ratings

 
Beste reistijd Thailand

Share this Post

 

Tags

, , , , , ,

Related Posts

About the author

 
 

0 Reacties

Je kan de eerste zijn die een reactie achter laat..

 
 

Laat een reactie achter